:: دوره 11، شماره 3 - ( 7-1401 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 177-153 برگشت به فهرست نسخه ها
تبیین مدل اثرگذاری صلاحیت فنی مدیران مدارس بر یادگیری سازمانی و رفتار نوآورانه کارکنان (مورد مطالعه: مدارس غیرانتفاعی شهر بیرجند)
مهدی رشیدی* ، مریم رحیم زادگان ، مژگان حمیدی بیناباج
استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (1447 مشاهده)
هدف اصلی این پژوهش تبیین مدل اثرگذاری صلاحیت فنی مدیران مدارس بر یادگیری سازمانی­ و رفتار ‏نوآورانه کارکنان بود. مطالعه حاضر از نظر هدف جز تحقیقات کاربردی و از نظر روش گردآوری داده‏ها جز تحقیقات توصیفی می­باشد. این پژوهش در مدارس ابتدایی و متوسطه غیرانتفاعی شهر بیرجند در قلمرو زمانی تابستان و پاییز سال 1400 انجام گرفته ­است. برای گردآوری داده­‌ها از پرسشنامه­‌های استاندارد وان‏مینح و همکاران (2017) برای متغیرهای صلاحیت فنی مدیران و رفتار ‏نوآورانه کارکنان و پرسشنامه استاندارد جیمنز- جیمنز و سانزوال (2011) برای متغیر یادگیری سازمانی با طیف پنج گزینه‏ای لیکرت استفاده شد. روایی ابزار از طریق نظر متخصصان و تحلیل عاملی تأییدی مورد تأیید قرار گرفت و با توجه به ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای پرسشنامه صلاحیت فنی مدیران به مقدار 0/725، برای رفتار ‏نوآورانه کارکنان 0/73، یادگیری سازمانی 757/0 و برای کل پرسشنامه به مقدار 0/821، پایایی ابزار نیز تأیید شد. داده­‌های گردآوری شده با نرم­افزار SPSS و AMOS و با استفاده از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری و آزمون یو من ویتنی تحلیل گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد صلاحیت فنی مدیران بر رفتار ‏نوآورانه کارکنان و یادگیری سازمانی تاثیر معناداری دارد؛ یادگیری سازمانی تاثیر معناداری بر رفتار ‏نوآورانه دارد و همچنین در رابطه بین صلاحیت فنی مدیران و رفتار‏نوآورانه کارکنان نقش میانجی دارد. با بررسی و مقایسه مشخص شد رفتار ‏نوآورانه کارکنان و یادگیری سازمانی تفاوت معناداری در مدارس ابتدایی غیرانتفاعی و مدارس متوسطه غیرانتفاعی دارد، به طوریکه یادگیری سازمان در مدارس متوسطه غیرانتفاعی در سطح بالاتری نسبت به مدارس ابتدایی، و رفتار نوآورنه کارکنان در مدارس ابتدایی غیرانتفاعی در سطح بالاتری نسبت به مدارس متوسطه قرار داشت. بنابراین بر اساس یافته‏‌های پژوهش، می‏توان بیان کرد که برای تقویت رفتارهای ‏نوآورانه کارکنان مدارس که در عصر کنونی بسیار هم ضروری است، بایسته است تا سیاست‏‌گذاران آموزش و پرورش در راستای توسعه صلاحیت فنی مدیران و به تبع آن بهبود یادگیری سازمانی گام بردارند.
 
واژه‌های کلیدی: صلاحیت فنی، یادگیری سازمانی، رفتار نوآورانه، مدارس غیرانتفاعی.
متن کامل [PDF 8278 kb]   (326 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت آموزش در آموزش و پرورش
دریافت: 1400/10/26 | پذیرش: 1401/4/22 | انتشار: 1401/8/17



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( 7-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها