:: دوره 11، شماره 4 - ( 10-1401 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 180-157 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی و رتبه‌بندی وضعیت نابرابری پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان از نظر برخورداری از شاخص‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، فناوری با استفاده از مدل چندشاخصه TOPSIS
فرزانه اله ویردی* ، محمد حسنی ، حسن قلاوندی ، میرنجف موسوی
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (956 مشاهده)
یکی از مهمترین عناصر نابرابری در آموزش وپرورش کشور، معلم وکیفیت تربیت او است. اگر پردیس ­های دانشگاه فرهنگیان در موقعیت­های نابرابر باشند، محصول دانشگاه که همان معلمان می‌باشند به شیوه نابرابر و با کیفیت نابرابر تربیت خواهند شد. پژوهش حاضر به روش توصیفی ـ تحلیلی با هدف ارزیابی و رتبه­ بندی وضعیت نابرابری در پردیس ­های دانشگاه فرهنگیان کل کشور از نظر برخورداری از شاخص ­های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری انجام گرفته است. در این راستا، از مدل­ های تاپسیس، آنتروپی و ضریب پراکندگی برای رتبه­ بندی و از روش تحلیل رگرسیون با کمک نرم­افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده­ ها استفاده شده است. نتایج نشان داد، از 63 پردیس مورد مطالعه، پردیس­های شهید چمران تهران و علامه امینی آذربایجان شرقی در دسته پردیس­ های برخوردار، شش پردیس به عنوان پردیس­ های نیمه­ برخوردار و 55 پردیس نیز به عنوان پردیس­ های محروم به لحاظ شاخص­ های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری قرار گرفته­ اند. ضریب پراکندگی نشان داد، بیشترین میزان نابرابری در شاخص­ های فرآیندی و کمترین میزان نابرابری در شاخص­ های بروندادی می­ باشد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که شاخص­ های دروندادی و فرآیندی در مجموع 99 درصد واریانس متغیر وابسته را تبیین می­نمایند.
 
شماره‌ی مقاله: 1
واژه‌های کلیدی: نابرابری، دانشگاه فرهنگیان، شاخص‌های درونداد، شاخص های فرایند، شاخص های برونداد
متن کامل [PDF 1313 kb]   (290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت آموزش در آموزش عالی
دریافت: 1400/8/22 | پذیرش: 1401/2/24 | انتشار: 1401/10/5



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 4 - ( 10-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها